selectie van kunst door moedersi

VOOR VOLWASSENEN o.a.:

Kunstroute : bewustwording van eigen kwaliteiten via creativiteitsbeoefening; – Kadertraining KunstWerk : deelnemers leren een lesprogramma ontwikkelen rondom hun talent om daarmee inkomsten te genereren. I.s.m. o.a. Hogeschool Rotterdam;
– Dolf Henkesproject i.s.m. Museum Rotterdam, series workshops voor groepen amateur kunstenaars in de regio Rotterdam, gevolgd door (wijk-)tentoonstellingen en kunstrondleidingen;
Lessen Op Scholen: educatieve training voor groepen vrouwen met een multi etnische achtergrond, in ouderskamers van scholen. De resultaten zijn fantastisch!

Reacties: – ‘Sinds ik deze training volg, teken ik vaker thuis samen met mijn kind. Hij kijkt heel goed wat ik doe en doet na wat ik leer in de les. Zo leren wij samen’; – ‘Kinderen waren trots op hun moeders toen ze zagen wat die hadden gemaakt. Het is goed dat moeders worden gewaardeerd om wat zij kunnen en niet alleen omdat ze moeder zijn’; – ‘Met mijn man kwam ik in Nederland.Door de lessen leer ik over werk en hoe dat in Nederland gaat. Dat is anders dan in mijn land’; -‘De vrouwen in onze groep voelen zich minderwaardig:‘wij zijn maar huisvrouw’, zeggen ze. Door de lessen bedachten zij zelf een actieplan vanwege iets in de wijk. Wij begeleidden hen. De actie haalde de kranten en deelnemers concludeerden dat zij ondanks hun heterogene achtergronden goed kunnen samenwerken!’; – ‘Al mijn zorgen vallen weg tijdens de cursus. Het is voor het eerst dat ik met kunstmaterialen werk. Het is geweldig!,

‘Strand & vissen’ door Mimount: Doorlopende workshop schilderen tijdens de NL Doet dag 2019 Rotterdam.
Presentatie van kunstwerken gemaakt door wijkbewoners, tijdens series lessen in het VEC, Rotterdam
Ineke Palm, gebiedsvoorzitter Delfshaven, opende de presentatie in het VEC en deelneemster Marie-Jose vertelt haar over wat ze leerde en maakte.
Foodcompositie ontworpen door cursiste Anlam tijdens een workshop van kookdocente Brigitte over het ontwerpen en maken van bloemen en andere taartversieringen.
Supertrots, nooit gedacht: zelf ontworpen bloemdecoraties vor op taart tijdens de workshop.
Crea-workshops tijdens het supergezellige Vrouwendagfeest in het Huis van de wijk Dreesplein. Ontspannen door leren een duurzaam boeket voor jezelf maken. Grandioze resultaten die de eigen karakters van de trotse maaksters weerspiegelden!
Alejandra showt haar prachtige boeket.
Ondertussen schuiven nieuwe deelneemsters aan om ook hun eigen boeket te te gaan creeeren. Zij krijgen uitleg van de begeleiders zodat iedereen tot een super eindproduct komt voordat de feestdag is afgelopen.