Portefeuillehouder Karen Bebelaar van Delfshaven verricht opening

VOOR OUDEREN o.a.:

-‘Actief Met Kunst voor Ouderen’, series workshops voor vitale oudere mannen en vrouwen, in het gebied Delfshaven, in Rotterdam met begeleiding van kunstenaars & vrijwilligers; –‘De Rijkdom van Ouderdom’, series activiteiten rondom kunst & cultuur in Wijk-& Zorgcentra in Rotterdam, Utrecht, Amersfoort en Soest; – ‘Kom Erbij! Ontmoetingen in de wijk’, manifestatie voor groepen die te maken hebben met vormen van vereenzaming, verlies en (dreigend) sociaal isolement. In Rotterdam Noord, Centrumgebied, Delfshaven en Kralingen-Crooswijk. I.s.m. wijkpartners, zorgcentra en kunstenaars. Deelnemers komen graag naar de bijeenkomsten en bloeien op!

Reacties:– ‘De docenten nemen ons serieus, ook al zijn we ouderen en hebben velen van ons een handicap. Dat waarderen we enorm. Wij horen er ook bij!; -‘Ik voelde me net een klein kind op de kleuterschool, ik kan niks en mag van alles leren. Ik wist niet dat ik kon schilderen, maar ik héb schilderijen. Het was heel bijzonder om te doen! – ‘De docente stimuleerde ons allemaal. Jammer dat het voorbij is’; – ‘Door de cursus leer ik nieuwe mensen kennen, ik kende hier niemand. Wat is het plezierig om verhalen en ervaringen uit te wisselen, en samen bezig te zijn. Nieuwe vaardigheden leren is goed, anders wordt het zo’n gefreubel, dan was ik afgehaakt’;- ‘Dat de kunstenaars ons serieus nemen en ons uitdagen was heel goed. Daardoor leer je veel’;- ‘De complimenten van bezoekers aan de tentoonstelling zijn fijn. Ik word er verlegen van. Ze zeggen dat het hoog niveau werk is en geloven haast niet dat wij het maakten’; -‘Deelnemers leer ik werken met hun beperking. Dat is een heel proces dat resulteert in artistiek prachtig werk, en tevreden deelnemers. Je leert ze hun grenzen wat te verleggen. Het kost veel energie maar je krijgt er veel voor terug’; -‘Ik zie mensen vooruitgaan in hun ontwikkeling, heel bijzonder. Goed hoe jullie mensen in hun waarde laten, dat is inspirerend.’;

Buitenspelen vroeger & nu:  ouderen en VSO leerlingen maakten de tekeningen, kozen de composities en bepaalden de volgorde ervan & beschilderden de muren samen met kunstenaars.
Muurschilderingen IJsselmonde: Buitenspelen vroeger & nu: ouderen en VSO leerlingen maakten de tekeningen, kozen de composities en bepaalden de volgorde ervan & beschilderden de muren samen met kunstenaars.
Millinxparkhuis Charlois – Een aantal trotse deelnemers bij hun kunstwerken, die zij maakten met begeleiding van kunstenaar Jules van der Vuurst. Tot en met de zomer zijn de werken te zien.

Culturall wordt gesteund door het Oranjefonds, Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo voor het project Creatief de Zomer Door! dat in de zomer 2020 start in Schiedam. http://www.oranjefondsfonds.nl/vrienden

Vandaag: Muzikale klanken met zelfgemaakte en gedecoreerde instrumentjes waarna samenspel en -zang volgt met klankkunstenaar Brigitte in Delfshaven. “Het gaat super. Deelnemers genieten ervan om samen muziek en zang uit hun jeugd met elkaar te delen. Veel Kaapverdische muziek ook, want daar liggen hun roots, en daar wordt iedereen vrolijk van. Volgende keer doen we weer wat anders”
Vanwege de Corona preventie (RIVM) liggen de activiteiten voorlopig stil.